+357 97 801701 [email protected]
image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (28/4), στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο η τελετή βραβεύσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.)

Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος Γιώτης Ιωαννίδης, καθώς και τα μέλη Αντρέας Θεοφυλάκτου και Οδυσσέας Πατσαλίδης, όπως και το μέλος του Δ.Σ του ΚΟΑ Χρίστος Νεοφύτου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Αντρέας Βασιλείου.
Τίμησε τους αθλητές της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.)Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. Παύλος Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες δράσεις της Ομοσπονδίας, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, δηλώνοντας πολύ ικανοποιημένος που βλέπει ότι χρόνο με το χρόνο τα μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και οι φίλοι των αθλημάτων αυξάνονται. Επίσης, ευχαρίστησε τους χορηγούς, τον ΟΠΑΠ Κύπρου που είναι διαχρονικά στο πλευρό της Ομοσπονδίας, τον ΑΝΤ1 που είναι και ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας, την ασφαλιστική TRUST που είναι εδώ και χρόνια η εταιρεία που ασφαλίζει τους αθλητές, όταν άλλες εταιρείες δεν ήθελαν να συνεργαστούν λόγω της επικινδυνότητας του αθλήματος. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τόσο τους αθλητές που βραβεύτηκαν, όσο και τους γονείς τους, καθώς και τους 46 ορειβάτες μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν ανεβεί πάνω από τα 5.000 μέτρα σε διάφορες κορυφές στον κόσμο.

Τίμησε τους αθλητές της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.)Την εκδήλωση χαιρέτησε μέσω βίντεο και ο Πρόεδρος της IFSC (Διεθνής Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης) Marco Scolaris, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει όλους για την αγάπη και την υποστήριξη στον αθλητισμό και το άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης, εξάροντας την προσφορά του Παύλου Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα πολύ δραστήριο τόσο ως πρόεδρος της διεθνούς Εκπαιδευτικής Ακαδημίας της IFSC και ως πρόεδρος της ΚΟΜΟΑΑΠ, στον οποίο η IFSC μπορεί να βασιστεί.
Μάλιστα ο κ. Scolaris ευχήθηκε η Κύπρος να αποκτήσει σύντομα το δικό της- διεθνών προδιαγραφών- προπονητικό και εκπαιδευτικό χώρο, έτσι ώστε η διεθνής Ομοσπονδία της Αναρρίχησης, ορίσει την Κύπρο ως ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προπονητικά της κέντρα , για αθλητές, προπονητές και κριτές.
Τίμησε τους αθλητές της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.)Επίσης, ανάφερε ότι έχει εγκριθεί από την γενική συνέλευση που έγινε στην Σινγκαπούρη πριν λίγες εβδομάδες ότι η ΚΟΜΟΑΑΠ να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κογκρέσο της IFSC το 2025.

Τίμησε τους αθλητές της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.)

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου

Γνώστης του προβλήματος των εγκαταστάσεων, αφού η Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π παραμένει  αδικαιολόγητα- χωρίς «στέγη» ήταν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου ο οποίος σε σύντομη ομιλία του στην εκδήλωση έστειλε σαφές μήνυμα ότι επιβάλλεται να βρεθεί λύση, καλώντας από το βήμα, τον εκπρόσωπο του ΚΟΑ να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αφού ουσιαστικά ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα πρέπει να υποδείξει κατάλληλη αίθουσα με τίς απαραίτητες προδιαγραφές για να εγκατασταθεί η Ομοσπονδία, και φυσικά να υλοποιήσει η διεθνής Ομοσπονδία την υπόσχεση της.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως επιτραπεί στην ΚΟΜΟΑΑΠ να επιστρέψει πίσω στο Λύκειο Ακρόπολης για να συνεχίσει το προπονητικό της πρόγραμμα μέχρι την λειτουργία του νέου προπονητικού χώρου στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης».

Επίσης, έστειλαν και τον δικό τους χαιρετισμό ο πρόεδρος της UIAA PETER NUIR 

και ο πρόεδρος του Skyrunning Marino Jiacometti

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Εμμέλεια Λεβέντη

Αθλήτρια της χρονιάς Αγωνιστικής Αναρρίχηση: Εμμέλεια Λεβέντη

Αγωνιστική Αναρρίχηση ( MEN Combined)


1.Χρίστος Σοφοκλέους
2.Κωνσταντίνος Προδρόμου
3.Αριστείδης Κυβερνήτης

Αγωνιστική Αναρρίχηση (WOMEN Combined)


1.Αλίνα Θεοδοσιάδου
2.Σεμέλη Aρκατίτης
3.Εμμέλεια Λεβέντη

Speed Climbing (ΜΕΝ)


1.Χαρης Γεμενετζιή
2.Αριστείδης Κυβερνήτης
3. Αντρέας Εφραίμ

 Speed Climbing (WOMEN)

1.Αλίνα Θεοδοσιάδου
2.Σεμέλη Αρκατίτης

 Junior Champions Speed Climbing


1.Γιώργος Αθανασίου
2.Εμμέλεια Λεβέντη

 SKYRUNNING

Αθλητής της χρονιάς Skyrunning: Βίκτωρ Oλοβ Λεωνίδου

 

Men’s Championship Skyrunning


1.Αντρέας Μιλτιάδης
2.Βικτωρ Όλοβ Λεωνίδου
3.Αντρέας Τζιακουρής

 Women’s Championship Skyrunning

1.Alisa Prokhorova
2.Γιαννα Φυσέντζου
3.Λουίζα Τσιανάκκα

COMPETITIVE ORIENTEERING

Αθλήτρια της χρονιάς Orienteering: Diana Bridger

Men’s Champion Orienteering: Νικόλαος Κουτελλής


Women’s Champion Orienteering: Χρυσή Αυγουστή

Junior Champion Orienteering: Μάριος Μιχαηλίδης

 

MOUNTAINEERING

Αθλητής της χρονιάς Ορειβασία (Mountaineering): Yevgen Staroselskiy

Να σημειωθεί ότι ο Κύπριος πολίτης Yevgen Staroselskiy έχει σαν στόχο να «κατακτήσει» την πιο απαιτητική κορυφή στον κόσμο βουνό Κ2 στο Πακιστάν και να τοποθετήσει σε αυτή την κυπριακή σημαία, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Multiple Summits Award (πολλαπλές κορυφές)

Η κυπριακή σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου

Αλέξης Οικονομίδης, Αντρέας Αριστείδης, Χάρης Χαραλάμπους, Ευγενια Κωνσταντίνου
Ιννα Θεοδώρου, Μανουέλα Ντιάνα Καπηλιώτου, Svetlana Sloupskaia, Trevor Ian Jones, Viktoria Polevaya, Alexandrs Latishenoks, Tatiana Stupak, Maksim Shams, Single Summits

Peak Lenina:

Evgeniy Sokolov, Maksim Shams

Mount Bonete:

Μαριάννα Παπαλεξάνδρου

Kilimanjaro:

Aleksandr Konyaev, Αλέξης Αδαμίδης, Andrey Spirin, Χαράλαμπος Στεφάνου, Χριστιάνα Καλλή, Κώστας Συμεωνίδης, Dmitrii Lavrentyev, Dmitriy Fomin, Ελεάνα Χριστοφη, Elena Llinichna Cholak, Elena Egorova, Ελένη Βιολάρη, Ερατώ-Τούλλα Αριστοτέλους, Kateryna Panasenko, Kay Elizabeth Stalker-Economides, Lyudmila Reabova, Μαρία Σάββα, Marianna Rosset, Natalia Starygina, Στέλλα Φραντζίδου, Tatiana Stupak, Yuliya Staroselska, Ζαννέτος Λουκά.

Elbrus Western Peak:

Αντρέας Οικονομίδης, Άννα Περικλέους, Krystina Kramko, Μαργαρίτα Καζέλα, Nisso Kabulova, Stanislav Gorozhankin.

Βραβεύτηκαν επίσης και οι εθελοντές ETEA

Εθελοντές ETEA

Andreas Sourouklis  Andreas Symeonides Christos Papanikolaou Constantinos Pourtzi  Costas Lambrou Cristina Cioceann Elena Georgalidou  Marios Vasileas  Michalis Michaelides Andreas Symeonides Sergios Georgiou

Single Pitch Certificate

Τίμησε τους αθλητές της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.)

Savvas Stavrinides, Loukas Panayitou, Giorgos Michael ,Kasiani Kattani, Christos Trimikliniotis, Andreas Xatzipantelis, Elisavet Andreou Michael, Nikolas Athinis, Theodosia Xatziloe

Indoor Climbing Instructor Certificate

Aphrodite Konstantinou, Maria Andronicou, Constantinos Kyrisavvas, Christos Sofokleous, Florin Cimpoca, Thomas Georgiou

Hiking Leader Qualification Certificate

Stefanos Antoniou, Stavros Stavrou

Τέλος, βραβεύτηκαν οι χορηγοί, συνεργάτες, υποστηρικτές 

Ο Ισίδωρος Μακρίδης παρέλαβε πλακέτα για τον ΟΠΑΠ Κύπρου, η Αντιγόνη Παπαφιλίππου για τον ΑΝΤ1 Κύπρου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου από πλευράς της TRUST, Αντρέας Ιωάννου (Golden Brands), Γιάννος Γεωργιάδης (Georgiades&Camp;Associates), Νικος Κεντώνης (Oudoor Extreme), Γιώργος Αντρέουν ( Mountain Sports & Camp; Rescue) Maria Ragnes (Savino Live) κάι την οικογένεια Λάμπρου & Joanna Χρυστοφι και ο τέως Υπουργός Κώστας Καδής.