Ο Παύλος Γεωργιάδη στην 82η Γενική Συνέλευση της Διεθνής Ομοσπονδία Αναρρίχησης και Ορειβασίας UIAA

2022 UIAA – Στις 29 του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 82η Γενική Συνέλευση της Διεθνής Ομοσπονδία Αναρρίχησης στο Banff του Καναδά το Σάββατο 29 Οκτωβρίου που φιλοξενήθηκε από τον Alpine Club of Canada (ACC).

Πάνω από εκατό εκπρόσωποι από 40 διαφορετικές χώρες και άλλοι τόσοι διαφορετικοί διεθνείς οργανισμοί αναρρίχησης παρακολούθησαν την πρώτη με φυσική παρουσία Γενική Συνέλευση (GA) από το 2019.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν: ο πρώην πρόεδρος της UIAA Frits Vrijlandt; Marco Scolaris, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Αναρρίχησης (IFSC). Jan Bloudek που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση Ορειβατικών Ενώσεων (EUMA). Stéphane Lozach’meur από το Ίδρυμα Petzl. Ο Pier Giorgio Oliveti, εκπροσωπώντας το Club Alpino Italiano (CAI) και ο François Masse από το Parks Canada. Η UIAA έλαβε επίσης ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ ενώ από την Κύπρο παρίστατο ο Παύλος Γεωργιάδη πρόεδρος της ΚΟΜΟΑΑΠΚυπριακής ομοσπονδίας Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού. Επιπρόσθετα ο κ. Γεωργιάδης είναι μέλος σε 3 επιτροπές στην UIAA και συγκεκριμένα τελεί ως αντιπρόεδρος στις επιτροπές Ορειβασίας και Εκπαίδευσης  και ως Πρόεδρος στην επιτροπή Νεολαίας.

Ο κύριος Γεωργιάδης  υπό την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας της UIAA παρουσίασε τα πεπραγμένα της χρονιάς καθώς και πληροφορίες για κατασκηνώσεις που οργάνωσε η επιτροπή σε 6 διαφορετικές χώρες με μεγάλη επιτυχία. Μια από τις κατασκηνώσεις έγινε στην Κύπρο στην περιοχή των Σπήλιών στο ορεινό καταφύγιο της ΚΟΜΟΑΑΠ.

Ο Παύλος Γεωργιάδη στην 82η Γενική Συνέλευση της Διεθνής Ομοσπονδία Αναρρίχησης και Ορειβασίας Uiaa

Η αγγλική έκδοσή αριστερά και δεξιά η μεταφρασμένη έκδοσή στα Ελληνικά

Κατά τη διάρκεια της GA, η UIAA παρουσίασε επίσης τη νέα έκδοση του Alpine Summer Skills Handbook, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το The Petzl Foundation.  Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κύριος Γεωργιάδης ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της μετάφρασης της νέας έκδοσης του βιβλίου < ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΛΠΙΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ UIAA > , που είχε αναλάβει η ΚΟΜΟΑΑΠ, από τα Αγγλικά στα Ελληνικά . Η ΚΟΜΟΑΑΠ προτίθεται θα προχωρήσει σύντομα  σε έκδοση του βιβλίου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μεταφρασμένο σε 13 γλώσσες και με την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από την ΚΟΜΟΑΑΠ θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην ελληνική γλώσσα.